Gyümölcsök, zöldségek jótékony hatásai a májra

Természetesen nem muszáj ennyire drasztikus megoldást választanunk, hiszen rengeteg gyümölcs és zöldség, gyógytea lehet jótékony hatással a májunk működésére és a máj tisztítására. Természetesen ezek nem képesek olyan erős tisztítást végezni, mint a fentebb említett májöblítés, de ha ezeket a hétköznapi étrendünkbe beiktatjuk, akkor máris sok jót tettünk a szervezetünkkel. De nézzük, hogy mik is ezek a gyümölcsök és zöldségek, amelyek fogyasztása erősen ajánlott.

A cékla egy erős vértisztító, amely a bélrendszer működését serkenti és erősíti, ezzel segítve a méreganyagok gyorsabb kiválasztását és eltávolítását. A cékla ezzel segíti a máj és a vese működését. A cékla káliumot tartalmaz, amely serkenti a vérkeringést, és segíti a a sejtek oxigénfelvevő képességét. A céklára azt mondják, hogy rákellenes hatású.

Sokan nem ismerik az avokádót, pedig rendkívül jó hatással lehet a szervezet működésére. Az avokádó glutationt tartalmaz, amely a káros – oxidált – zsíroktól szabadítja meg a szervezetet. Ez a májnak és a vesének is jó, hiszen így könnyebben tudja eltávolítani a szervezetből a vegyszereket, gyógyszereket stb.

Harmadik növényünk, amely jótékony hatással van májunkra, ezzel pedig egészségünkre, az articsóka, amely képes megnövelni a méregtelenítés hatásfokát, erősíti a májat, segíthet a májbetegségek leküzdésében, fokozza az epetermelést, és csökkenti a koleszterint.

Láthatjuk, számtalan módja van a máj méregtelenítésének, és azt is, hogy ennek milyen jótékony hatása van a szervezetünkre. Fogyasszunk tehát céklát, avokádót, articsókát bátran, és próbáljuk ki egyszer a májöblítést is a máj méregtelenítése céljából.