Hialuronsavas ráncfeltöltés

A hialuronsavval kapcsolatban egyre több helyen és területen találkozhatunk kozmetikai készítményekben, és egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékekben egyaránt. A hialuronsavas ráncfeltöltés az egyik legnépszerűbb orvos esztétikai eljárás idősebb és fiatalabbak között egyaránt.

Mi az a hialuronsav?

A hialuronsav a szervezetben is termelődő, majd az idő múlásával egyre csökkenő mértékben előforduló természetes anyag, molekula, amely rendkívül nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. Az idő múlásával, valamint az életmódunk miatt (fényvédelem nélküli napozás, dohányzás, kevés folyadékbevitel, stb.), és genetikai tényezők miatt egyre csökken a mértéke a test szöveteiben.

A hialuronsav használata a gyógyászatban

A hialuronsavnak számos olyan tulajdonsága van, amiért a gyógyászatban is előszeretettel használják, bőrregeneráló és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Injekciós kezelések során a kopással járó ízületi bántalmak ellen (fájdalomcsökkentésre) kiváló. Számtalan kozmetikai termék alapanyaga, a különböző szépészeti termékek eltérő koncentrációban tartalmazzák. A képernyő előtti munkavégzés egyre inkább elterjedt, így sokak számára ismert az égő szúró érzéssel járó szemszárazság. A legújabb tartósítószer-mentes műkönny készítmények is tartalmaznak például Aloe Verát és hialuronsavat a szem hidratáltságának biztosítására.

A hialuronsav, mint orvos esztétikai alapanyag

A hialuronsavas ráncfeltöltés hazánkban is az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozás, és egyre többen vannak tisztában azzal, hogy az idősödő bőr egyik legjobb barátja. Számos tévhit volt a kezeléssel kapcsolatban, amelyhez talán a páciensek nyújtotta (természetes hatásúnak közel sem mondható) kép is hozzájárult valamelyest.

Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a hialuronsav?

Nagyon jó a vízmegkötő képessége, és nem allergizál, amely manapság egyre inkább fontos szempont. Ugyanakkor a korábban igen kedvelt kollagén helyett is alkalmazzák, hiszen annál jóval nagyobb volt az allergiás reakcióknak a kockázata az arra érzékeny pácienseknél, ráadásul a kollagén hatása kevésbe volt tartós a hialuronsavval összehasonlítva.

Milyen anyagot használnak a kezelés során?

A kezelések során alkalmazott gél állagú alapanyag nagyon hasonló tulajdonságú a természetes hialuronsavhoz. Az előállításuk speciális laboratóriumokban magas standardok mellett történik a legkorszerűbb biotechnológia eszközökkel.

A megfelelő szakember által végzett beavatkozás garantál tartós eredményeket mindezt mellékhatás nélkül, és csak igen-igen minimális kockázat mellett.

Mely területen használható?

Az arc megfelő pontjába juttatott filler által visszaállítható az arc fiatalossága, és harmóniája. Alkalmas az ajak környékének, az orr és a száj, az orcák közötti redők feltöltésére, de a lógásnak indult petyhüdtté váló szemöldök esetében is látványos eredményeket garantál. Sokak számára okoz zavaró esztétikai problémát a szem alatti karika, amely már fiatal korban is jól látható, és sajnos annak ellenére sem tűnik el, ha valaki rendszeresen kialussza magát.

Hialuronsavas ráncfeltöltés menete

Fontos tudni, hogy akár az ajakfeltöltést akár a ráncfeltöltést csak speciális szakképzettséggel rendelkező szakember végezheti. Mielőtt a kezelésre sor kerülne, a páciens egy konzultáción vesz részt, amely jó lehetőség az igények, elvárások tisztázására, ugyanakkor (különösen a szájfeltöltés esetében) a szakember által még esztétikusnak talált mérték megbeszélésre. A hialuronsavas ráncfeltöltés szintén azon gyors technikák közé tartozik, amelyet akár ebédidős kezelésként elvégeztethetünk, majd utána rögtön visszamehetünk dolgozni – kevés kivétellel visszatérhetünk az addig megszokott életvitelhez is –.

Meddig tart a kezelés hatása?

Az azonnal látható eredmény mellett sokakat leginkább az érdekel, hogy meddig tart a kezelés hatása: általánosságban a 4-12 hónapig tart, de nagyban függ az életkortól, életmódtól, vagy az esetleges betegségtől. A természetes hatású, de látványos eredményt azonban fenntartani csak ismétlő kezeléssel lehet, mivel a hialuronsav teljes mértékben felszívódik, ennek időtartama is pácienstől függ.