A medencefedés fő előnyei

Új úszómedence tervezésekor rengeteg kiegészítő kiépítését érdemes pluszban még megtervezni és kiépíteni, például fűtést, világítást, öntisztító rendszereket, vagy akár kültéri zuhanyokat is. Ugyanakkor a medencefedés is egy fontos, bár nem nélkülözhetetlen kiegészítő beruházás, amelyet érdemes még megfontolni.

A medencefedés fő előnyei

Hőmérséklet fenntartása

A medencefedés egyik fő előnye, hogy elősegíti a vízhőmérséklet fenntartását és még enyhén növeli a víz hőmérsékletét. Ha egy melegvizes medence elengedhetetlen az Ön számára, a medencefedés segíthet jelentősen csökkenteni a fűtési számlákat.

medencefedés

Csökkentse a vízveszteséget

Nem csak szivárgás vagy túlzott fröcskölés csökkentheti medencéje vízszintjét. A párolgás jelentősen hozzájárul a vízveszteséghez, és ha nincs szabályozva, károsíthatja a fedőszerkezetet és a szivattyúrendszert is. A medencefedés telepítése csökkenti a vízveszteséget, amikor a medence nincs használatban.

A klórfogyasztás minimalizálása

A medencefedők csökkentik a vízzel érintkező UV fény mennyiségét. Ez fontos előnyt jelent, mivel a medence kémiai klórja UV fény hatására lebomlik. Ez azt jelenti, hogy nem kell annyi klórt hozzáadnia. A medencékre nézve ez azt jelenti, hogy a klórozó rendszer kevesebb energiát fog használni.

medencefedés előnyei

Csökkentett mennyiségű levél alom

A medencefedés másik előnye, hogy csökkenti a víz alatti levélszemét mennyiségét. Ez nemcsak csökkenti az automatikus tisztítószer kiürítésének gyakoriságát, hanem csökkenti a terhelőháló, szűrő és szivattyúk terhelését is. Ezáltal a klór mennyisége is csökken, így pénzt és időt takarít meg.

További érdekességek

Mikulásvirág