Mennyire élünk egészségesen?

Az emberek egészsége és az élete nagymértékben függ attól az életviteltől, életmódtól, amit folytatnak. Életstílusunk és életmódunk hanyagságai és a velük járó felelőtlenség komoly bajok forrásává válhatnak az idők során.

Éppen emiatt lenne fontos, hogy az emberek tudatosan éljék az életüket és ismerjék fel, hogy még időben lehet változtatni, ha valamilyen oknál fogva nem megfelelő életmódot éltek eddig!

Egy amerikai, életmódról készült kutatás eredményeiből meglehetősen ijesztő következményeket lehet levonni.
A felmérés során az embereket az általuk folytatott életstílusról kérdezték meg, és meglepő eredmények születtek az összesítés során. Az emberek körülbelül 40 százaléka olyan életmódot folytat, amely gyakorlatilag az önpusztító kategóriába sorolható. Ez annyit tesz, hogy majdnem minden nap fogyasztanak valamilyen alkoholt, folyamatosan gyorséttermekben esznek, és friss zöldséget, vagy gyümölcsöt alig-alig fogyasztanak. Természetesen még ehhez jön hozzá a rendszeres dohányzás, illetve az egyéb más káros szenvedély.

A második 40 százalékba az olyan emberek sorolhatók, akik nem élnek ennyire önromboló életet, bár még ők sem közelítik meg az egészséges életmódot. A második típusú életvitelt folytató emberek nem étkeznek minden nap gyorsétteremben, és alkoholt sem fogyasztanak minden nap, ugyanakkor nem vetik meg azt, és a csoport egy része még dohányzik is.

A harmadik kategóriába, vagyis a maradék 20 százalékhoz az ettől eltérő válaszokat adók tartoznak: számukra sokkal inkább fontos, hogy élvezzék az életet, és hogy egészségesek is legyenek, mint az, hogy a szenvedélyükért éljenek. Általánosságban látszik, hogy mennyire kevés ember él öntudatosan, illetve milyen kevesen is foglalkoznak azzal tudatosan, hogy egészséges életvitelt folytassanak. Hiszen végül is nem az a legfontosabb, hogy az egészséges ember boldog ember is legyen egyben?