Fogyókúrás életmód

A helyes fogyókúra nem egy-két hétig tartó állapot, sokkal inkább egy életmód. Az egész csak elhatározás kérdése, ám ha úgy döntünk, hogy holnapról fogyókúrázni szeretnénk, akkor változtatnunk kell jelenlegi életmódunkon is.

Az időben elkezdett fogyókúra alapvetően menthet meg minket és akár is családunkat napjaink egyik jellemző népbetegségétől, az elhízástól.

Ha elhatározzuk magunkat és úgy gondoljuk képesek vagyunk fogyókúrázni, akkor ezzel gyakorlatilag az egészséges életmódot választjuk. Senki nem szeretne egész életében állandóan kalóriákat számolgatni csak azért, hogy jobban érezze magát. Inkább azt mondjuk: figyeljünk arra, hogy mit veszünk meg, miből készítünk ételt akár magunknak, akár a családunknak! Ezzel egyre jobban belemerülünk az egészséges életmódba és ki tudja: egyszer még az is lehet, hogy valamilyen sportot is elkezdünk rendszeresen művelni (dacára annak, ha eddig utáltunk mozogni).

Ha egy olyan célért kell küzdenünk, amely számunkra elérhető és hasznos is, akkor saját magunknak könnyítjük meg az odavezető utat.

Persze léteznek olyan fogyókúrák, amelyek csak egy bizonyos ideig folytathatók, azonban ekkor rendkívül szigorú és kötött étrend áll rendelkezésünkre, illetve csakis akkor érhetünk el vele eredményt, ha betartjuk a leírtakat…

Ilyen többek közt a „90 napos diéta”, vagy a különböző kötött étrendű diéták, na meg a böjtölések is… Azonban nem feltétlenül kell magunkat sanyargatni hosszú ideig, hogy egészségesen éljünk, vagy egy számmal kisebb ruhaméretet hordhassunk.

Ha egyszer elkezdjük a fogyókúrát és megtapasztaljuk a pozitív hatásait, akkor még inkább szeretnénk majd folytatni. Egyre valószínűbb lesz, hogy elérünk az egészséges, örömet okozó életmódhoz. Hiszen végül is nem az a legfontosabb, hogy az egészséges ember boldog ember is legyen egyben?