Az infraszauna hatása az egészségre

Az infrasugár képes akár 4cm-re is behatolni a bőr alá, ezáltal intenzívebb hatással rendelkezik, mint a hagyományos szaunák és ezt a hatást sokkal gyorsabban is fejti ki, hiszen nem a levegőt melegíti, hanem közvetlenül a testet.  A meleg hatására felgyorsul a vérkeringés, ami elszállítja a lerakódott méreganyagokat és friss oxigénnel látja el a szöveteket, elősegítve azok gyors regenerálódását.

Továbbá a magas hő hatására a szervezet izzadni kezd, ami segíti a salakanyagoktól való megszabadulást. Tehát a gyorsabb vérkeringésnek és az izzadásnak köszönhetőn beindul egyfajta méregtelenítési folyamat, ami a mélyreható infrasugaraknak köszönhetően elég erőteljesen tisztítja a szervezetet. Így olyan káros anyagoktól szabadulhatunk meg, mint például a nikotin,ólom,cink stb. Ezen folyamatoknak köszönhetően nem csak egészségesebbek lehetünk, hanem külsőnkön is meglátszik az infraszauna kedvező hatásai. Nemhiába, hogy rengeteg szépségszalonban, szállodában, wellness stúdióban megtalálhatóak az infraszaunák, hiszen a fentebb említett egészségre való hatással kevés más dolog rendelkezik. Pláne ilyen kényelmesen…

Tipp :

Mielőtt elkezdjük és élvezzük az infraszauna jótékony hatásait fogyasszunk sok folyadékot (5-8dcl). Lehetőleg szénsavmentes ásványvizet. A folyadékbevitellel elérhetjük, hogy hatékonyabb legyen a méregtelenítő hatás.